Held i uheld

Vi er efterhånden gået over i efteråret her i Florida, det ved I jo nok alt om hjemme i Danmark, dog er jeg sikker på jeg har lidt mere humane forhold rent vejrmæssigt. Dagstemperaturen ligger gennemsnitligt på mellem 24-30 grader, og luftfugtigheden er faldet kraftigt. Det betyder med andre ord at vi ikke længere går og sveder som åndssvage, men det er faktisk rigtig behageligt, og hver dag føles som en exceptionelt god dansk sommerdag. Det kan man jo ikke klage over 🙂

Når solen blæser for fuld tryk kan man stadig hente sig en god solskoldning ved poolen – så gør det ikke noget at vi dags dato skriver 27. oktober! Nåh, nok om vejret, jeg tror jeg har gjort min pointe.

For snart to uger siden blev jeg påkørt på en parkeringsplads ved det lokale supermarked, af en familiefar i en gammel spand af en Nissan, der lige overså det røde lyn da han bakkede ud fra sin parkeringsplads. Jeg fik klodset bremserne og trykket hornet i kælderen, men han nåede at ramme mig alligevel. Resultatet blev en fin bule i min ene forskærm – træls, men ikke noget mekanisk problem. Han var heldigvis godt forsikret og påtog sig undskyldende ansvaret, så slap vi for at indblande politiet og vidner osv.

[singlepic id=369 w=320 h=240 float=]

I mandags kørte jeg så en tur til skadescenteret hos forsikringsselskabet for at få lavet en vurdering. Jeg fik præsenteret to muligheder:

  1. At få skaden repareret hos et valgfrit værksted
  2. At få en skadesvurdering og gå derfra med en check på det estimerede beløb

Efter en halv times tjek kom taksatoren ud og fortalte mig at forskærmen skulle udskiftes, plus der skulle males hist og her, og præsenterede mig for et estimat på $770 – knap 4.400 kr. Det tog mig ikke mange sekunder at konkludere at det var ca 55% af købsværdien, så jeg takkede hurtigt ja til checken og skyndte mig ned i Bank of America og oprettede en konto og deponerede pengene. Til den pris kunne jeg ikke være mere ligeglad med den bule. Jeg har sidenhen taget mig selv i lige at køre en ekstra omgang på parkeringspladsen hver gang jeg har handlet, med et snævert håb om at få resten af bilen betalt ud 😀

Ellers er der ikke meget nyt under solen. Grundet blæsevejr har jeg sat min faldskærmshoppen i bero indtil næste weekend. Skærmen som jeg springer med er rated til vind på max 14 mph – hvilket betyder at når det blæser mere er der en reel chance for jeg kommer til at flyve baglæns når jeg skal lande, idet man går op i vinden for at bremse mest muligt. Det vil jeg egentlig helst undgå. Grundet varmen i Florida bliver der nemt skabt turbulens ved jorden hvilket både kan finde på at løfte én op under en landing eller i værste fald få skærmen til at kollapse, så der er absolut ingen grund til at udfordre skæbnen på den bekostning. Jeg mangler blot fem spring endnu før jeg er certificeret til at hoppe uden instruktører, så det skulle jeg trods vinden gerne kunne nå at få færdiggjort inden jul.

Hæng på til næste gang! 🙂